Gezamenlijk missionair kinderwerker

De Wegwijzer en Evangeliestek

9 december 2021

Gezamenlijk missionair kinderwerker voor De Wegwijzer en Evangeliestek

De Christelijke Gemeente De Wegwijzer te Almere en Evangeliestek van het Interkerkelijk Kenniscentrum (IKC) gaan samenwerken. Zij gaan zich samen inzetten om meer kinderen te bereiken met het Evangelie. Vanaf 1 november 2021 jl. hebben zij gezamenlijk missionair kinderwerker Dineke van der Wilt aangenomen, die aan deze samenwerking verder gestalte gaat geven.

De Wegwijzer en Evangeliestek bundelen krachten door samen evangelisatieprogramma’s met bijbehorende materialen te ontwikkelen. Programma’s die zowel lokaal in Almere als in het hele land goed in te zetten zijn vanuit kerkelijke gemeenten. Ook gaan ze evangelisatiewerkers vanuit het hele land toerusten door onder andere leerwerkplekken te creëren in Almere.

Doelstellingen in het kort:

  • toerusten van evangelisatiemedewerkers en het opzetten van inspirerende leerwerkplekken;
  • onderhouden en (door)ontwikkelen van evangelisatiemateriaal;
  • Evangeliestek verder door ontwikkelen tot een Centrum voor Evangelisatie;
  • vrijwilligers met elkaar verbinden en bemoedigen.

Missionair kinderwerker: Dineke van der Wilt
In 2009 behaalde Dineke haar PABO-diploma aan de Driestar Hogeschool in Gouda. Vol enthousiasme heeft zij 12 jaar als leerkracht en intern begeleider in Boskoop gewerkt.

In 2018 raakte Dineke betrokken bij het kinderevangelisatiewerk binnen Christelijke gemeente ‘De Wegwijzer’ in Almere. Zo groeide bij haar het verlangen om haar onderwijservaring in te zetten binnen het evangelisatiewerk. Vanaf maart 2020 geeft zij in Almere sturing aan een team kinderwerkers. De combinatie van het werkveld in Almere én het ontwikkelen van materiaal en toerusten van de kinderwerkers bij het Evangeliestek, biedt mooie kansen om de krachten te bundelen en kennis te delen vanuit de praktijk.

De Wegwijzer - Almere
De Christelijke Gemeente De Wegwijzer startte in 1995 in Almere. De Wegwijzer heeft een missie: Elke inwoner van Almere bekend maken met de boodschap van het Evangelie en binnen tien minuten vanaf de voordeur een mogelijkheid geven in contact te komen met een christelijke gemeenschap.

IKC - Evangeliestek
Het IKC adviseert en ondersteunt iedereen die betrokken is bij het kinder- en jongerenwerk binnen en buiten de kerk. Via het label Evangeliestek ondersteunt IKC gemeentes bij het vormgeven van missionair kinderwerk.

Terug naar de lijst