Veelgestelde vragen

Onze antwoorden op uw vragen

Veelgestelde vragen

Regelmatig krijgen wij vanuit onze achterban vragen te horen over ons (financiële) beleid en onze werkwijze. Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen voor je gebundeld en beantwoord. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij zullen je vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Algemeen

Waar kan ik een wijziging doorgeven?

Wijzigingen in bijv. adresgegevens kunnen doorgegeven worden via het contactformulier.

Wat is jullie achterban?

Evangeliestek werkt interkerkelijk. Dat wil zeggen dat onze materialen door allerlei kerkelijke gemeenten worden afgenomen. De hoofdafname is vanuit de achterban vanuit de gereformeerde gezindte.

Identiteit

Hoe worden leidinggevenden door jullie toegerust?

Het huidige beleid is dat we zowel instructie op maat leveren in de plaatselijke gemeenten als digitaal toerusting geven. Daarnaast organiseren we jaarlijks regionale toerustingsavonden in verschillende gemeenten.

Welke bijbelvertaling gebruiken jullie?

In onze materialen bieden we een SV- en HSV-versie aan. We voelen ons aan beide uitgaven verbonden en maken daarom geen keuze tussen beide vertalingen. Om rekening te houden met de diversiteit van onze achterban, hebben wij er bewust voor gekozen om bij onze activiteiten de vertaling te gebruiken die gebruikt wordt in de kerkelijke gemeente of op de locatie.

Financiën

Hoe komt Evangeliestek aan haar inkomsten?

Jaarlijks maakt Evangeliestek kosten. Om ons werk te kunnen financieren, ontvangen wij inkomsten vanuit twee verschillende gebieden:

  • Donateurs en collecten plaatselijke gemeenten
  • (Project)fondsenverstrekkers (o.a. bedrijven)

Om ons beleid te kunnen realiseren, zijn wij als fondsenwervende organisatie afhankelijk van onze trouwe donateurs, fondsenverstrekkers en collectegelden.

Zijn jullie een ANBI?

Evangeliestek is een onderdeel van het Interkerkelijk Kenniscentrum (IKC). Deze stichting beschikt over de ANBI-status, waardoor al je giften aan Evangeliestek fiscaal aftrekbaar zijn. De beleidsmatige en financiële verantwoordelijkheid van Evangeliestek vallen onder het IKC.

Contact